Aki szereti az egyedit, a meghökkentőt, a színes hangulatot maga körül, annak érdemes eljátszania a gondolattal, mi lenne, ha egy jó kis retrós, pop-art miliőt teremtene otthon!?

De mi is az a Pop-art stílus?

Elsősorban képzőművészeti irányzat volt, ami Angliában jelent meg az 50-es években, de igazából Amerikában lett népszerű és terjedt el széles körben az egész világon a 60-as évek elejétől. A stílusirányzat szinte mindent területet áthatott: a képzőművészeteken kívül a divatban, a lakberendezésben, a reklámokban is jelen volt. Maga a szó a "popular"=népszerű szóból származik.

Kialakulása az akkori gazdasági-társadalmi változásokra vezethető vissza, amikor is a 60-as évek kezdetén útjára indul a tömegtermelés és tömegfogyasztás, a műanyagok elterjedése a termelésben, az olcsó, az eldobható termékek kultúrája. A műanyag és a fröccsöntés a színek és formák tekintetében rengeteg új lehetőséget rejtett magában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A pop-art üzenete tulajdonképpen egy hangos, ironikus, humoros tiltakozás volt a modern társadalom elidegenedettségére. 

 A pop-art stílus elemei a mindennapi használati tárgyak lettek, melyek bekerültek a művészetbe: lakberendezési-, használati tárgyak, az utcák, városok képregények világa, emberábrázoláskor pedig pop sztárok, filmcsillagok, képregényhősök, médiából ismert emberek alakjai köszöntek vissza. Kedvelt elemek pl: hűtőszekrény, rúzs, coca-colás doboz, konzervdobozok, kávéscsésze, benzinkút, lakókocsik, Marilyn Monroe, James Dean, stb. A technikára jellemző a sokszorosítás, kollázsolás, tiszta és élénk színek használata.

Szerző: fhd  2011.10.14. 11:51 Szólj hozzá!

Címkék: design stílus retró ötlet színes otthon lakberendezés műanyag pop art egyedi

A bejegyzés trackback címe:

https://fullhousedesign.blog.hu/api/trackback/id/tr493302452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása