És végül, de nem utolsó sorban ne felejtkezzünk el a karácsonyi gyertyákról és mécsesekről. Ha már sok van, legyen még több! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vacsora? Aki idén eredeti szeretne lenni az asztaldekorációban (vagy akár bármely más díszítésben), válassza a hagyományosabb bordó-arany helyett a kék-arany párosítást, nagyon szépen mutat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 És a többi variációból néhány szép ötlet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: fhd  2011.12.22. 11:50 Szólj hozzá!

KOP-KOP !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Legfőbb ideje, hogy a mozgalmasra sikerült adventi időszak után végre valódi karácsonyi hangulatba kerüljünk! Utolsó simítások a lakás feldíszítésében, jöhetnek a karácsonyi dalok, a süti-illat, az ajándékok csomagolása, a gyertyagyújtás, és végül az ünnepi hangulat koronája: Ádám-Éva napján feldíszítjük a karácsonyfát! Ehhez szeretnék egy kis inspirációt nyújtani Mindenkinek! :)

                                                                                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

                                                            

 

 

 

                                                                                                        

                                                                                                                           

                                                                                                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Az extrém, különleges dekorációt kedvelőknek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És, a szerencsés, díszíthető lépcsőkorláttal rendelkezőknek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha szeretnénk befejeznünk a lakás díszítését, lássunk még néhány apró ötletet...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: fhd  2011.12.21. 20:22 Szólj hozzá!

Címkék: karácsony inspiráció ötlet díszítés karácsonyi gyertya lakásdekoráció karácsonyi dekoráció karácsonyi hangulat asztaldíszítés lakásdíszítés feldíszítés

Ha már a tapétáknál tartottunk, érdemesnek tartok külön "fejezetet" szánni a gyerektapétáknak. A mi gyerekkorunkban nekünk még nemigen volt "gyerekszobánk", most viszont, amikor már nekünk vannak gyerkőceink, végre kiélhetjük magunkat és alkothatunk a mieinknek! :)) Mostanság hatalmas már a kínálat gyerekbútorokból, textilekből és kiegészítőkből. Mégis igazán egyedivé úgy tehetjük a gyerekszobát, ha valamilyen módon a falakat is dekoráljuk.

Gyűjtöttem néhány ötletes variációt Nektek!

 

 

 

 

 

 

 

Az igazi csajos és a vagány kisfiús...

 

 

 

Egyedi az igazi egyéniségeknek...:DD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buli a bébi-szobában!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vidéki Pachwork-mintás, szerintem nagyon eredeti                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A trendi és a hagyományos, figurás bébitapéta

Szerző: fhd  2011.11.03. 18:01 Szólj hozzá!

Címkék: gyerek bébi fal dekoráció trendi tapéta lányos csajos gyerekszoba hagyományos kisfiús

 

 

 

 Nagy örömre az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendenek a mintás tapéták, melyekből mára hatalmas kínálat alakult ki a piacon. Így egész biztos, hogy mindenki megtalálja a stílusának, igényének, elképzelésének, pénztárcájának megfelelő változatot!

A tapéta a leges-legegyszerűbb módszer a lakásdekoráció, a lakás hangulatának látványos megújítására, ráadásul gyors és könnyű megoldás. Kis költséggel és kevés energiával hatalmas változást érhetünk el bármely enteriőrben. Fantasztikus színekkel, szuper mintákkal vagy hatalmas poszterképekkel dobhatjuk fel régi, megunt szobáinkat! Lakásunk garantáltan sokkal lakályosabbá válik tapétázással, mintha egyszerű falfestéssel oldanánk meg ezt a kérdést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tudni érdemes ugyanakkor, hogy a tapétázás nem csak esztétikailag alakíthat át egy-egy lakóteret, hanem akár optikailag is megváltoztathatunk a térviszonyokat, eltüntethetjük a helyiség kedvezőtlen arányait, kiemelhetjük vele előnyös vonásait.

 

 

 

 

 

 

 

 

  A mintákról

 A tapéta jellegét a mintája adja. A tapéta jellegét és kifejező erejét meghatározza a mintázat szigorú, ritmusos vagy éppen laza elrendezése. Meghatározó szerepet töltenek be természetesen a tapéta színei is, a minta üzenetet hordoz, stílust fejez ki, a szín pedig érzéseket, hangulatokat ébreszt. Átütő hatást eredményez, ha tapéta mintája és színe egymást kiegészítik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mintázat stílusa lehet modern, romantikus, klasszikus, barokk jellegű, természetes hatású, stb. Stílusát nyilván a tervezett vagy meglévő bútorzathoz igazítsuk, illetve feltétlenül hangoljuk össze a lakástextilekkel! Mostanában népszerű a képtapéta is, mely tulajdonképpen egy egész falat betöltő óriási poszter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Optikailag milyen hatással bírnak a minták?

 Kis helyiségekbe világos színű és inkább apró mintás tapétákat érdemes választani, ami nem nyomja agyon a teret, sőt tágítja. Nagyobb szobákba nyugodtan választhatunk nagy mintákat, élénkebb színeket, mert nem lesz nyomasztó, sőt a nagy tereket otthonosabbá, lakályosabbá teszi majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alacsony mennyezet esetén optikailag nyújthatjuk a teret függőlegesen csíkozott tapétával, nagy belmagasság esetén pedig pont fordítva, válasszunk keresztbe csíkozott mintát! Színek tekintetében tudjuk, hogy a sötét színek szűkítik a teret, és csak nagyon világos helyiségekbe alkalmasak! Jó megoldás lehet sokszor, ha normál méretű szobákban pl csak az egyik falat vonjuk be tapétával, ami más színű, vagy mintázatú lesz, mint az összes több fal. Egyedi eredményt kapunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anyagokról

A papírtapéta olcsó, de sérülékeny, tehát nem olyan tartós. Létezik a vinyl tapéta, mely kétrétegű papírtapétára készül, gyakran selymet utánzó felülettel. Ez utóbbi mosható és tartós. A textiltapéták papír hordozóanyagra felvitt textil felületűek, melyekre utána mintákat nyomnak. Az üvegszövet tapéta, ami nagyon korszerű és igen tartós fajta. Léteznek természetes anyagból készülő tapéták: pl fűből, levelekből, parafából állítanak elő ilyeneket. Flokkolt tapéta manapság nagyon trendi: bármilyen hordozófelületre bársonyhoz hasonló műszálas anyagot visznek fel. Ezek többnyire nagyméretű mintázattal és erős színekkel kaphatók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nézzünk még néhány inspiráló képet:

 

 

Szerző: fhd  2011.10.25. 16:15 2 komment

Címkék: stílus fal dekoráció tapéta csíkos minta mintás otthonos virágos kínálat lakályos

Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a skandináv stílus méltán lett minden más lakberendezési stílusnál népszerűbb a környező európai országokban és Magyarországon is az utóbbi néhány évtizedben.

Ennek elsődleges oka, hogy egy nagyon családcentrikus, a hétköznapi ember számára élhető, praktikus, kényelmes, barátságos stílusról van szó, mely a skandináv országokból indult hódító útjára. Ezeken az északi területeken ugyebár az éghajlati sajátosságok miatt az emberek élettere elsősorban az otthonuk, a zárt terek, emiatt különös hangsúlyt fektettek és fektetnek ezek minél élhetőbb és hangulatosabb kialakítására. Ennek eredményeképp alakultak ki azok a stílusjegyek, melyeket ma "összefoglalva" skandináv stílusnak nevezünk.

Isten hozott!

Ismerkedj meg jobban a skandináv stílusú otthon ismérveivel!:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 A skandináv stílusban kulcsfontosságú a fény szerepe. Világos, fényes lakótereket alakítanak ki, hogy ellensúlyozzák a skandináv országokban jellemző fényhiányt. Hűvös, világos színeket alkalmaznak, a falak többnyire tehát fehérek, halványszürkék vagy világoskékek.

alapelvek: a természetesség és funkcionalizmus.Alapul szolgálnak a világos, természetes faanyagok (nyír, bükk, tölgy, fenyő) és a természetes alapanyagú textíliák, kiegészítők. Gyakran a falakat is fával burkolják,azaz lambériáznak, és a falakon kívül a padlót és a bútorokat is fehérre mázolják. A padló általában valódi hajópadló, parkettát nemigen használnak.

 

 

Nagy hangsúlyt fektetnek a jó megvilágításra, a jól átgondolt mesterséges megvilágítást gyertyákkal, hangulatfényekkel egészítik ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A natúr, világos színeken túl általában egy-egy meleg színfoltot is visznek az enteriőrbe, erre a célra a piros színt kedvelik főként. Előszeretettel használnak mintás textíliákat, leginkább növényi motívumokat, természetből vett mintákat alkalmazva, ezáltal is törekednek, hogy a természetet úgymond behozzák a lakásba. Ezen kívül geometriai mintákkal is találkozhatunk, és előszeretettel használják a csíkos és kockás anyagokat is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A funkcionalitás mellett a használhatóság és kényelem játszik fontos szerepet. A stílus formavilága puritán, letisztult, tehát nem előkelő, hanem inkább otthonos, barátságos hatást kelt. A skandináv otthonokból végtelen harmónia, rend és egyszerűség sugárzik. Szeretik a nagyméretű, szellős tereket, ezért jellemzően a konyhát, étkezőt és nappalit egybenyitják. A lakás berendezése egyértelműen a családi életet szolgálja, különös hangsúlyt fektetve a gyerekekre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A konyha kialakítása mindig nagy odafigyeléssel történik, ugyanis ez a helyiség a családi élet egyik mozgató rugója. Jellemző a tökéletes rendszerezettség, ahol mindennek meg van a maga helye, funkciója, minden tiszta és átlátható, ezáltal is megkönnyítve a háziasszony otthoni munkáját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Szerencsére ma már nagyon sok lehetőség kínálkozik arra (akár kis pénzből is), ha egy skandináv stílusú otthont szeretnénk kialakítani. Ha a fő stílusjegyeket szem előtt tartjuk, könnyen és gyorsan juthatunk olyan bútordarabokhoz és textilekhez, melyekkel megteremthető ez a hangulat és kényelem.:) Ha ehhez nagy átalakításra lenne szükség, sosem árt egy lakberendező, aki segít az összhang megteremtésében, az ötletek összehangolásában! :))

Hajrá!:)

Szerző: fhd  2011.10.20. 11:27 Szólj hozzá!

Végül, de nem utolsó sorban ne felejtsük ki már meglévő gyertyatartók felhasználását sem! Például ha van egy kovácsoltvas, vagy más jellegű álló gyertyatartónk, díszítsük fel őszi öltözékbe, és már újjá is varázsoltuk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Termésekből, száraz növényekből fonhatunk füzért a "nyaka" köré, és a régi gyertyatartóra rá sem ismerni! Nem mellesleg állati figyelemfelkeltő!

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon különleges úszó gyertyatartót varázsolhatunk pikk-pakk: porcelán mécsestartó, rajta üvegpohár, bogyók (ez talán vörös áfonya), úszógyertya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És íme a kedvencem: Ha van a padláson egy régi kalitka (bár gyanítom, nem lesz, ebben az esetben meg elég húzós mulatság), kapd elő, rakd tele tömbgyertyákkal, és függeszd fel! Kül-, és beltérben egyaránt nagyon-nagyon mutatós!

Szerző: fhd  2011.10.17. 21:49 Szólj hozzá!

Címkék: ősz gyertya hangulat otthon lakberendezés dekoráció termés díszítés mécses egyedi

Megérkezett a begubózós őszi idő, hamarosan már a nap sugarai is elgyengülnek, utálok fázni, utálom a sötétséget! Indul a gyertya-szezon!:) Szerintem gyertyából és mécsesből sosem elég otthon, természetesen csakis hangulatos "köntösbe bújtatva" őket! Szétszórtak felejtsék el az előbbi mondatot...nem kell, hogy leégjen a ház...:DD

Íme néhány hangulatos ötlet, hogy kellemes meleg érzés költözzön otthonunkba, ha már be leszünk zárva egy jó ideig!

Ha vendégeket várunk...étkezőasztalra különleges és hatásos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ha már a gyümölcsöknél tartunk...szintén könnyen kivitelezhető gyertyatartó az étkezőasztalra: koszorú alap, drót, pici almák, száraz virágok, 1 db tömbgyertya és kész is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még egy szép ötlet étkezőbe, gyümölcsökkel.

 

Most lássunk néhány szép gyertyatálat!

Ezt a tálat rém egyszerű összeállítani, nagyon guszta, csak szerezzetek egy jó kis fateknőt, vagy fatálat valahonnan!:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kerek porcelán tányér, néhány fehér gyertya, bármelyik hobby-boltban kapható, kedvünkre hajlítgatható őszi díszítő kellék. Annyira szép!

 

Körte alakú gyertyák? Remélem kapok valahol ilyet, mert ez így ahogy van, nagyon buli!:))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ússzon a termés, a falevél, a mécses!

 

 

 

 

 

 

 

 

 Egy fájdalmasan egyszerű kompozíció, mégis nagyon jól néz ki!

 

Ez úgyszintén...! Bármilyen bogyóval, terméssel kivitelezhető! Egyszerű és nagyszerű.

 

 

 

 

 

 

Jöjjön néhány egyedi mécsestartó, amiket házilag is el tudunk készíteni, nem is kommentálnám őket!

Dísztökös balhé!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fenyőágak, dunsztosüveg, bébikukoricák...kinek mi van otthon, azt hasznosítsa!:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: fhd  2011.10.17. 09:06 Szólj hozzá!

Címkék: ősz gyertya hangulat otthon lakberendezés dekoráció termés díszítés mécses

Szeretnél egy-két egyedi és könnyen megvalósítható dekoráció-ötletet, amivel őszi hangulatot varázsolhatsz otthon? Én igen! Gyűjtöttem párat!:)

 

 

Borosüvegek, demizsonok, butykosok, fonott kosarak, parafadugók minden mennyiségben, bármilyen kompozícióban, bárhol (asztalon, földön,polcon, szekrény tetején, ecetera...).

 

 

 

 

 

Az elmaradhatatlan "ajtónálló" koszorú, amit persze nem csak ajtóra függeszthetünk fel, hanem akár asztali dísz is lehet belőle. Házilag is, ha nem is gyorsan, de egyszerűen elkészíthetünk egy ilyet: koszorú alap, drót, néhány termés, száraz növények, bogyók, szalag. Egyébként virágboltokban készen is kaphatunk ilyeneket sok helyen.

 

 

 

 

Ez olyannyira tök jó, hogy no comment...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szintén egy nagyon mutatós és könnyen megvalósítható ötlet: üvegpohár, üvegedény, vagy mécsestartó gyertyával, kibélelve bármilyen terméssel. Többféle változat egymás mellett=csúcshatás!:))

 

 

 

 

 

 

 

 

Elő a dísztökökkel, meg akár egy régi kovácsoltvas kínálóval...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dísztökbe vájt mécsestartó: szuper ötlet. Egyébként simán, ala natur is bele lehet "integrálni" a gyertyát a tökbe szerintem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Füzér kellene? Az sem gond, de akkor már legyen nagyon eredeti! Kukoricacső, csuhé, zsineg, festék, bumm.

Szerző: fhd  2011.10.15. 20:39 2 komment

Címkék: ősz gyertya dekoráció termés ötletes kukorica koszorú díszítés bogyó hangulatos egyedi füzér dísztök demizson száraz virág asztali dísz

Ez a stílus a lakberendezésben tulajdonképpen a retró egyik ága, ezért többnyire retró stíluselemekkel karöltve jelenik meg. Ha pop art stílusú szobát/helyiséget szeretnénk, leginkább egy ún."modern retró" keretein belül tudjuk ezt megvalósítani.:) Azaz modern kísérőelemekkel próbáljuk reprodukálni apáink korának nem is olyan rég letűnt hangulatát retró formákkal, színekkel, anyagokkal az élen, és dekoráljunk bátran pop-art stílusú képekkel, tárgyakkal! Éljen a műanyag és a színes őrület! :))

 

 

 

 

Szerző: fhd  2011.10.14. 15:35 Szólj hozzá!

Címkék: design stílus retró ötlet színes lakberendezés műanyag pop art egyedi

Aki szereti az egyedit, a meghökkentőt, a színes hangulatot maga körül, annak érdemes eljátszania a gondolattal, mi lenne, ha egy jó kis retrós, pop-art miliőt teremtene otthon!?

De mi is az a Pop-art stílus?

Elsősorban képzőművészeti irányzat volt, ami Angliában jelent meg az 50-es években, de igazából Amerikában lett népszerű és terjedt el széles körben az egész világon a 60-as évek elejétől. A stílusirányzat szinte mindent területet áthatott: a képzőművészeteken kívül a divatban, a lakberendezésben, a reklámokban is jelen volt. Maga a szó a "popular"=népszerű szóból származik.

Kialakulása az akkori gazdasági-társadalmi változásokra vezethető vissza, amikor is a 60-as évek kezdetén útjára indul a tömegtermelés és tömegfogyasztás, a műanyagok elterjedése a termelésben, az olcsó, az eldobható termékek kultúrája. A műanyag és a fröccsöntés a színek és formák tekintetében rengeteg új lehetőséget rejtett magában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A pop-art üzenete tulajdonképpen egy hangos, ironikus, humoros tiltakozás volt a modern társadalom elidegenedettségére. 

 A pop-art stílus elemei a mindennapi használati tárgyak lettek, melyek bekerültek a művészetbe: lakberendezési-, használati tárgyak, az utcák, városok képregények világa, emberábrázoláskor pedig pop sztárok, filmcsillagok, képregényhősök, médiából ismert emberek alakjai köszöntek vissza. Kedvelt elemek pl: hűtőszekrény, rúzs, coca-colás doboz, konzervdobozok, kávéscsésze, benzinkút, lakókocsik, Marilyn Monroe, James Dean, stb. A technikára jellemző a sokszorosítás, kollázsolás, tiszta és élénk színek használata.

Szerző: fhd  2011.10.14. 11:51 Szólj hozzá!

Címkék: design stílus retró ötlet színes otthon lakberendezés műanyag pop art egyedi